Kategorier
Nyheter

Tur til Nygaardshytten

Søndag 23. oktober gjentar vi turen fra i fjor, til tomten hvor Nygaardshytten lå før.
Les mer for oppmøtested og tidspunkt samt program, og en aldri så liten historie om hytten!

Allerede i 1922 ble ideen om en egen hytte for Nygaards Bataljon sådd; det ble en lang og kronglete vei frem til målet. Først i 1957 ble Nygaards hytteeier. Hytten var den gamle politihytten på Ulriken. Etter noen lykkelige år på 1950- og 1960-tallet gikk det dessverre nedover med interessen for hytten. I 1972 vedtok til og med generalforsamlingen i ENF at hytten snarest skulle brennes. Noe senere kom man på bedre tanker og hytten ble gitt i gave til ungdomsrådet i Fridalen. Men hytten fikk ikke stå i fred og i 1975 brant den ned til grunnen og reiste seg aldri igjen. Den siste gangen hele bataljonen var samlet på hytten var i forbindelse med et skirenn som ble arrangert i februar 1970.

Hytten lå på toppen av en kolle mellom Nubbevann og “Korketrekkeren”. For å minnes hytten og for å vise dagens nygaardsgutter hvor hytten lå arrangerer Nygaards Bataljon og ENF historisk søndagstur til det gamle hyttestedet.

Flere gamlekarer som var aktive i hytteårene vil fortelle historier fra den gang. Vi serverer toddy og kakao, og griller pølser hvis været tillater det. Kle deg etter været!

Turen blir søndag 23. oktober. Oppmøte ved Montana Vandrerhjem kl. 12.00.
(De som ikke vet hvor dette er, møter ved Ulriksbanens nedre stasjon kl 11.45).

Derfra går vi sammen opp Skiveien. Turen går i lett motbakke og tar ca 40 minutter i rolig tempo. Alle aktive, foreldre, gamlekarer og andre er hjertelig velkommen. Bli med på denne historiske turen i et flott turterreng og lær mer om Nygaards hyttehistorie og byfjellene våre!

Vel møtt!