Sesongen

Slik arter en typisk sesong i Nygaards Bataljon seg:

Nygaards Bataljon har en spennende sesong hvert eneste år. Det er mye å oppleve og være med på, selv for gutter som har gått i korpset i flere år.

Sesongen tar gjerne til i mars med eksersisdager onsdag og lørdag. Onsdagene er bare i begynnelsen. Vi begynner med litt enkel eksersis for å friske opp fra året før, og for å introdusere det til nybegynnere. Vi ekserserer på den lille fotballbanen på Møhlenpris (også kalt «Småleken»), og også rundt i Nygårdsparken. Stadig bygger vi opp presisjonen mot bataljonseksersisen som skal utføres på stiftelsesdagen den 18. april. Gangen før stiftelsesdagen har vi generalprøve, hvor det alltid er masse godt å spise.

Stiftelsesdagen er sesongens første og største høydepunkt, og det blir selvfølgelig feiret med stil slik det sømmer seg et skikkelig tøft buekorps! Dagen feires lørdagen nærmest 18. april. Bl.a. bekranses Nygaardsgutten, vi spiser festmåltid, mottar gratulasjoner og holder selvfølgelig oppvisning med bataljonseksersisen. Dette foregår på Møhlenpris idrettsplass («Storeleken»).

Senere i sesongen er det masse som skjer. Fellesutmarsjen er en tradisjon lørdagskorpsene (Nygaards, Nordnæs og Dræggen) imellom. Da marsjerer vi oppover «svingene» og holder slagerkonkurranse. Etter å ha spist boller og drukket brus holder alle tre korpsene oppvisning på «Storeleken».

Idrett står sentralt i Nygaards. Vi holder stafett, tautrekning, fotball mellom pelotongene, bueskyting, og har idrettsdag på Skansemyren. Idrettsdagen på Skansemyren er viktig, fordi der kan man kvalifisere seg til å være med å konkurrere på  den felles idrettsdagen i Nordnæsdalen. Der drar vi hvert år og konkurrerer i forskjellige idrettsgrener mot Nordnæs og Dræggens.

I årevis har Nygaards besøkt admiralen på Haakonsvern. Dette er en populær og spennende dag for alle. På Haakonsvern holder vi oppvisning for admiralen, spiser is og drikker brus, ser film og får omvisning på marinebasen som er Norges største. Vi får også gå ombord i flere fartøyer.

Den siste dagen i sesongen er landturen til Haakonsvern, som pleier å være i midten av juni. Dette er et heldagsopphold for hele familien. Rifleskyting, fotball og hinderløype er noe av det som foregår der. Om ettermiddagen drar vi tilbake til «Løven» for å slutte av for sesongen. Hederstegn og andre utmerkelser blir delt ut. Deretter leverer vi inn buene, og så er sesongen over for denne gang.

Men det skjer også flere ting utenom den aktive sesongen. Flere ganger har korpset vært på turer til fjern og nær, og vi har også samlinger ellers i året.